contact   naar heemkundenispen.nl Nispen Remembers 75 jaar bevrijding Home Home

Over de foto

Het pand dat op 13 mei 1940 werd vernield, werd in 1910 gebouwd in opdracht van Geert van Dorst en zijn echtgenote Marie Aerden. Na hun dood kwam het pand in het bezit van hun neef Victor Aerden. Hij liet het vernielde pand slopen en een nieuwe woning bouwen. Nadat het jarenlang was verhuurd kwam het pand in eigendom van de familie Dekkers. Het hekwerk dat voor het beschadigde pand staat, staat nog steeds voor de huidige woning. De foto is te raadplegen in de Beeldbank Nispen van de heemkundekring onder nummer F5248. De foto is destijds vervaardigd door Foto Sturm uit Roosendaal.

Home  >  Verhalenroute  >  Verhaal 2  >  De Duitse inval

Toelichting

Meer informatie over dit onderwerp


Over zuster Christiana
Maria J.B.
Mouwen werd in 1900 geboren in Princenhage. Zij trad in bij de zusters van Mariadal in Roosendaal onder de naam Christiana. Vanuit Roosendaal kwam zij naar het Sint Antoniusklooster in Nispen. Zij hield een kroniek bij over de gebeurtenissen in het klooster en de bijbehorende meisjesschool. Zuster Christiana overleed op de hoge leeftijd in 2004 in het Sint Elisabethklooster in Roosendaal.


De bijgaande foto dateert uit 2002 en is gemaakt door T. Van Amsterdam ten behoeve van BN De Stem. De foto is afkomstig van www.westbrabantsarchief.nl.


#top

Contact     Over deze site     Volg ons