contact   naar heemkundenispen.nl Nispen Remembers 75 jaar bevrijding Home Home

Over de foto

Op de foto staat Adrianus (Janus) Braat. Hij werd geboren in 1918 te Nispen en overleed daar in 1999. Hij woonde het grootste deel van zijn leven op boerderijen in het Everland. Net als menig andere Nispense jongeman moest Janus opkomen als soldaat ten tijde van de mobilisatie. Hij verbleef daartoe vooral in Limburg. De afbeelding is een fragment van een foto waarbij onderaan het opschrift staat: “Mobilisatie-herinneringen - Januari 1940”. De foto is gepubliceerd in het Jaarboek 1995 van Heemkundekring de Heerlijckheijd Nispen en is afkomstig uit de collectie van de familie Braat-Oostvogels.

Home  >  Verhalenroute  >  Verhaal 1  >  Mobilisatie

Toelichting

Meer informatie over dit onderwerp

Over zuster Christiana
Maria J.B. Mouwen werd in 1900 geboren in Princenhage. Zij trad in bij de zusters van Mariadal in Roosendaal onder de naam Christiana. Vanuit Roosendaal kwam zij naar het Sint Antoniusklooster in Nispen. Zij hield een kroniek bij over de gebeurtenissen in het klooster en de bijbehorende meisjesschool. Zuster Christiana overleed op zeer hoge leeftijd in 2004 in het Sint Elisabethklooster in Roosendaal.


De bijgaande foto van zuster Christiana dateert uit 2002 en is gemaakt door T. Van Amsterdam ten behoeve van BN De Stem. De foto is afkomstig van www.westbrabantsarchief.nl.


#top

Contact     Over deze site     Volg ons