contact   naar heemkundenispen.nl Nispen Remembers 75 jaar bevrijding Home Home

Over de foto

De foto toont de zwaar beschadigde gevels en daken van de jongensschool Nispen. De foto is in 1944 gemaakt door J.C. Bosch om de oorlogsschade in beeld te brengen. De afbeelding is opgenomen in de Beeldbank Nispen onder nummer F4934.

Home  >  Verhalenroute  >  Verhaal 18  >  Een dorp in puin

Toelichting


Meer informatie over dit onderwerp


Over Jan Scheepers
Jan Scheepers, geboren in Nispen in 1920, was een zoon van Adrianus Scheepers en Marie Sebregts. Hij kwam uit een gezin van negen kinderen. Zij woonden in het straatje naast de voormalige meis­jesschool, op de plaats waar nu garages staan (achter het huis Dorps­straat 77). Zijn groot­ou­ders woon­den in de Klok­bergse­straat tegen­over kolenboer Kees van Eeke­len-Besters. In de oorlogsjaren was Jan werkzaam bij wagenmaker Louis Verhoeven, later lange tijd bij Sooy Verhoeven. Door het oorlogsgeweld kon hij van 16 augustus 1944 tot 24 juni 1945 zijn meisje in Cappelle aan de IJssel, zijn latere vrouw Anny Steenbergen, niet bezoeken.


De bijgaande afbeelding van Jan Scheepers dateert uit 1944 en is afkomstig van een foto waarop hij samen met zijn vriendin Anny Steenbergen staat. De foto is gepubliceerd in het Jaarboek 1995 Heemkundekring de Heerlijckheijd Nispen en was afkomstig uit de privécollectie van Jan Scheepers.#top

Contact     Over deze site     Volg ons