contact   naar heemkundenispen.nl Nispen Remembers 75 jaar bevrijding Home Home

Over de foto

Ciska Vogel-Breugelmans poseert op een tank in het Everland te Nispen. De tank was weggezakt in een beerput. De tank betreft een Sturmgeschütz III Ausf. G van waarschijnlijk de Sturmgeschütz-Artillerie-Brigade 667. Deze eenheid is in Westbrabant ingezet ten zuiden van Roosendaal en later bij Steenbergen. De afbeelding is gemaakt in november 1944 door haar echtgenoot Bertus Vogel. De afbeelding is opgenomen in de Beeldbank Nispen onder nummer F0560.

Home  >  Verhalenroute  >  Verhaal 17  >  Evacuatie naar België

ToelichtingMeer informatie over dit onderwerp

Over Bertus Vogel
Gijsbertus Wilhelmus (Bertus) Vogel werd geboren in 1915 in Woensel als zoon van een veldwachter. Zijn vader was ook een aantal jaren in Nispen in die functie werkzaam. Bertus huwde in 1943 met de Nispense Ciska Breugelmans. Hij is altijd actief geweest in Nispen bij diverse organisaties en was ook iemand die geïnteresseerd was in het verleden van het dorp. Hij legde door de jaren heen veel van Nispen vast in foto’s en dia’s en één van de eerste Nispenaren die het initiatief van een eigen heemkundekring van harte ondersteunde. Meerdere keren stelde hij materiaal beschikbaar gesteld voor publicaties en exposities. Ook schreef hij enkele artikelen voor het jaarboek van de kring. Hij overleed in 2004 op 88-jarige leeftijd in Roosendaal.


De bijgaande foto van Bertus dateert uit 1994 toen hij zijn medewerking verleende aan de tentoonstelling van de heemkundekring over 50 jaar bevrijding. De man rechts voor hem is een vertegenwoordiger van de gemeente Kontich. De foto is opgenomen in de Beeldbank Nispen onder nummer F0621.

 

#top

Contact     Over deze site     Volg ons