contact   naar heemkundenispen.nl Nispen Remembers 75 jaar bevrijding Home Home

Over de foto

De foto toont de voormalige boerderij van de familie Antonissen-van Overveld aan het Dreefje 6. De boerderij werd later bewoond door nichtje Jo Antonissen en haar man Kees Hereijgers. Rond 1990 is de boerderij gesloopt en werd op het vrijgekomen perceel een nieuwe woning gebouwd. De foto is afkomstig uit de collectie van J. Hereijgers-Antonissen.

Home  >  Verhalenroute  >  Verhaal 12  >  Duitsers over de vloer

Toelichting

Meer informatie over dit onderwerp


Over Naantje Antonissen
Adriana Maria (Naantje) Antonissen werd geboren in 1902 op de Nispense Achterhoek. Samen met broer Frans bewoonde zij lange tijd de ouderlijke boerderij. Toen haar nichtje met haar man de boerderij overnam, verhuisde Naantje samen met haar broer naar het pand Dorpsstraat 33 in Nispen. Rond 1980 vertrokken Frans en Naantje naar het bejaardenhuis in Huijbergen. Nadien heeft Naantje nog een aantal jaren in Hoogerheide gewoond. Naantje was altijd zeer actief voor de parochie en heeft onder meer de Missienaaikring in Nispen opgericht. Zij was daar ook jarenlang voorzitter van. Naantje stierf op 99-jarige leeftijd in 2001.


De bijgaande foto van Naantje Antonissen dateert uit 1971 en is door D. de Boer gemaakt bij het 25-jarig bestaan van de Missienaaikring. De foto is opgenomen in de Beeldbank Nispen onder nummer F4095.

#top

Contact     Over deze site     Volg ons