contact   naar heemkundenispen.nl Nispen Remembers 75 jaar bevrijding Home Home

Over de foto

Op de foto staat pand dat in het verleden gelegen was achter Dorpsstraat 77. Hier woonde Jan Scheepers met zijn ouders. De foto is in 1944 gemaakt om de oorlogsschade in beeld te brengen. In 1969 werd het pand afgebroken en werden op de vrijgekomen grond garages gebouwd. De afbeelding is opgenomen in de Beeldbank Nispen onder nummer F0715.

Home  >  Verhalenroute  >  Verhaal 11  >  Dolle Dinsdag

Toelichting

Meer informatie over dit onderwerp

Over Jan Scheepers
Jan Scheepers, geboren in Nispen in 1920, was een zoon van Adrianus Scheepers en Marie Sebregts. Hij kwam uit een gezin van negen kinderen. Zij woonden in het straatje naast de voormalige meis­jesschool, op de plaats waar nu garages staan (achter het huis Dorps­straat 77). Zijn groot­ou­ders woon­den in de Klok­bergse­straat tegen­over kolenboer Kees van Eeke­len-Besters. In de oorlogsjaren was Jan werkzaam bij wagenmaker Louis Verhoeven, later lange tijd bij Sooy Verhoeven. Door het oorlogsgeweld kon hij van 16 augustus 1944 tot 24 juni 1945 zijn meisje in Cappelle aan de IJssel, zijn latere vrouw Anny Steenbergen, niet bezoeken.


De bijgaande afbeelding van Jan Scheepers dateert uit 1944 en is afkomstig van een foto waarop hij samen met zijn vriendin Anny Steenbergen staat. De foto is gepubliceerd in het Jaarboek 1995 Heemkundekring de Heerlijckheijd Nispen en was afkomstig uit de privécollectie van Jan Scheepers.


#top

Contact     Over deze site     Volg ons