contact   naar heemkundenispen.nl Nispen Remembers 75 jaar bevrijding Home Home

Over de foto

De foto uit circa 1944 toont boordschutter Bill Blaylock. De afbeelding is door Bill Blaylock aan de heemkundekring beschikbaar gesteld en is opgenomen in de Beeldbank Nispen onder nummer F1071.
Home  >  Verhalenroute  >  Verhaal 10  >  Overleven op Zonneland

Toelichting

Meer informatie over dit onderwerp

Over Bill Blaylock

William Thompson (Bill) Blaylock werd op 5 juni 1924 geboren in de buurt van het stadje Duck Hill in de Amerikaanse staat Mississippi. In 1943 werd hij opge­roepen voor militaire dienst en bood hij zich aan bij de Amerikaanse luchtmacht. Hij kwam in juli 1944 naar Enge­land. Op 26 augustus 1944, tijdens zijn vierde missie en juist teruggekomen van een lange vlucht uit Duits­land, werd het toestel waarin William Blaylock zat ge­troffen door afweergeschut. Na zijn belevenissen in Nederland en België kwam Blaylock in november 1944 terug in Amerika waar hij zijn militaire car­rière voortzette. Tot in 1984 heeft Blaylock gediend in het Amerikaanse leger en nadien werd hij makelaar in onroerend goed. Uit het huwelijk met zijn vrouw kreeg hij twee dochters en vier kleinkinderen. De gebeurtenissen die Bill Blaylock heeft meegemaakt heeft hij later op papier gezet. Via wijlen Toine Koopmanschap kwam de heemkundekring zo’n 25 jaar geleden in contact met de familie Standaert uit Kalmthout die een vertaling bezat van de belevenissen van Blaylock. De heer Blaylock gaf ons toestemming tot plaatsing van zijn verhaal in het jaarboek 1995 en zond op ons verzoek tevens enkele toepasselijke illustraties.


De bijgaande foto van Bill Blaylock dateert uit 1994 en is door hem aan de heemkundekring beschikbaar gesteld. De foto is opgenomen in de Beeldbank Nispen onder nummer F1073.

#top

Contact     Over deze site     Volg ons